Scroll Top

İlişkilerde Yalnız Hissetmek Nedendir?

İlişkilerde Yalnız Hissetmek Nedendir?

İlişkilerde Yalnız Hissetmek Nedendir? Bir insan eğer kalabalık içinde kendini yalnız hissediyorsa o insanın hayatında bazı problemler var demektir. Kişi, ailesi içinde, iş yerinde, evliliğinde, komşuluk ilişkilerinde vs yalnız hissedebilir. Peki yalnız hissetmesinin sebebi nedir?

İlişkilerde Yalnız Hissetmek Nedendir? Yalnızlık fiziksel olarak kişi ya da kişilere ne kadar yakın olduğunuzla ilgili değildir. İnsan kalabalıklar içerisinde de yalnız olabilir. Örneğin kalabalık bir ailede yaşıyorsunuzdur ancak kimsenin ne anne ne babanız ne de kardeşleriniz tarafından duyulmadığınızı , anlaşılmadığınızı, fark edilmediğinizi, önemsenmediğinizi hissedebilirsiniz. Bu, evlilik ya da ilişkilerde de bu şekilde olabilmektedir bazen. Tüm günü birlikte yan yana geçirirsiniz ancak bir sohbet yoktur, çiftlerden birinin elinde sürekli meşgul olduğu bir telefon vardır. Dışarıdan baksanız birlikte yemeğe gittiniz bir yerlerde oturup çay içtiniz ama kendinizi yalnız hissediyorsunuz. Bu tarz durumlarda insan kendini önemsenmediğini değer görmediğini hisseder ve duygusal bağı zayıflayabilir.

İlişkilerde Yalnız Hissetmek Nedendir? Oysa kişi, ilişkilerinde özellikle de duygusal ilişkisinde duygularını paylaşabileceği, çatışmaları konuşarak birbirini anlayarak aşabileceği bir ilişki hayal eder. Hal böyle olmayınca da kişi beklentileri karşılanmadığında hayal kırıklığı yaşıyor ya çok mücadele ediyor olmayınca sonuç ayrılık oluyor ya da tamamen sessizliğe bürünüp durumu kabulleniyor bu sefer de üzüntüsünü içine atıp bunalıma girebiliyor. Kişi zamanla yaşayan ölü haline gelebiliyor.

Yalnızlık Duygusu Ne İle İlgili

 Yalnızlık duygusu anlaşılmamak ve duyulmamak ile ilgilidir. Sevdiğiniz kişi madden yanınızda ama manen sizi duymuyor görmüyordur. Bir soru sorduğunuzda göz teması kurmadan cevap veriyor ya da o an başka bir şeyle meşgul olduğundan cevap vermeyi dahi unutuyor olabiliyor. Karşımızdakini anlamak onunla aynı fikre sahip olduğunuz anlamına gelmez. Önemli olan karşınızdakini dinlemektir. Dinliyormuş gibi yapmak değil gerçekten kişiyi anlayabilmek için dinlemek, konuşmak ona hemen cevap vermek savunmaya geçmek suçlamak değildir. Dinlemek yetenek ister, dinlemeyi öğrenmek gayret ve sabır ister. Buna aktif dinlemek denir. Örneğin iletişim kurmak istediğiniz kişiye ” ben son zamanlarda kendimi yalnız hissediyorum, sana hislerimi anlatmak istiyorum” gibi cümlelerle giriş yapabilirsiniz. Buradaki önemli ayrıntı karşı tarafı suçlayıcı ve savunmaya geçmesine neden olabilecek bir cümle kullanmamak. Örneğin “beni anlamıyorsun” dediğinizde karşı tarafı suçlamış olacaksınız ve onun kendini savunmasına zemin hazırlamış olursunuz.

İlişkilerde Yalnız Hissetmek Nedendir? Bu anlaşılmamak ve yalnızlık duygusu sizi fazlasıyla yıpratmış ve artık duyulmak anlaşılmak ve bu yalnızlıktan kurtulmak istiyorsanız bir destek alabilirsiniz. Bu konuda Ant Aile Danışmanlık Merkezimiz olarak sizlere destek olmak isteriz.

Yazar hakkında bilgi sahibi olmak için tıklayınız

Yazan: Aile Danışmanı Meltem ACAR iletişim: 05462934687

bir yorum bırakın