Scroll Top

Neden Öfkeleniyorum?

Neden Öfkeleniyorum?

Neden Öfkeleniyorum? Kişiler kendilerine neden öfke duyarlar ve en zor kabullendikleri, affettikleri kendileridir? Kendini suçlamanın sonu var mı?

Kendine Öfke kişiler çoğu zaman kendilerine kendilerinde bulunan bazı özelliklere öfkelenirler. Bazı kişiler bu öfkelerinin kendilerine olduğunun farkındadır. Ancak bazı kişiler bu öfkenin kendisine olduğundan habersizdir. Bir anda ani öfke patlamaları, huzursuzluk, sinirlilik hali ve ya mutsuz ruh haline girebilirler. Asıl sebep kendinde hoşlanmadığı kızdığı bir şeyi yapmıştır ancak bunu başka bir tarafa yansıtır. İçten içe o kadar öfkelidir ki kendine kendini yetersiz, değersiz güçsüz, başarısız ve buna benzer olumsuz hislerle çevreler.

Kendine Öfke bunun alt yapısına bakıldığında aslında kişilerin kendinde öfke duyduğu veya yetersiz gördüğü özellikler, çocukluk çağlarından itibaren ailesi tarafından onda hissettirilen ve suçlanan özelliklerdir. Yani kişi aslında ailesinin kendisine öfkelendiği şeylere öfkelenir. Çoğu zaman kişi bunu fark edip engellemeye çalışsa da bazen elinde olmadan ailesi ya da ailesinde rahatsız olduğu eleştirdiği kişi gibi davranır. Ve bunu fark ettiğinde kendisine daha çok öfkelenir. 

Neden Öfkeleniyorum?

Kişinin bunu fark etmesi yetmez. Bunun için kendi kendisi ile mücadele etmesi ve  lazım. Kendisine geçmişte haksızlık yapıldığını bilmeli, kendisinin de bu şekilde davranmak istemediğine kesin karar vermesi lazım. Bunu örtbas ettikçe, görmezden geldikçe benzemekten korktuğunuz kişiye dönüşürsünüz. Kendinizi affedin ve bundan sonra nasıl biri olmak istediğinize karar verin. Geçmişte size bunu hissettirenleri affetmeye çalışın ki ruhunuz özgürleşsin. Sonra da kendinize şefkat gösterin. Kendinizi olumlu olumsuz özelliklerinizle benliğinizle bir bütün olarak kabullenip sevin.

Kendinize Kızdığınızda Yapmanız Gerekenler

Kendinize kızdığınızda öncelikle yapmanız gereken ilk şey sakin bir hale dönebilmek için nefes kontrolünüzü sağlamak gerekiyor. Bunun için burnunuzdan derin bir nefes alın ve dudaklarınızı büzerek nefesinizi zorlamadan dışarıya bitene kadar verin(Büzük Dudak Egzersizi). Sonrasında kızdığınız şeyleri birer birer aklınıza getirin. Daha Sonra bunları birer birer aklınızda çözümleyin ve en çok rahatsızlık veren duruma odaklanın ve onun çözümü için gerekli yolları bulmanız adına bir uzmandan yardım alabilirisiniz. 

Teşekkür ederim

0555 075 2944

İnstagram 

kadromuz

bir yorum bırakın